image

Eftersom jag inte skulle flyga förren 13:05 så var det en ganska lugn morgon. Kontrollerade packningen och kompletterade med lite saker (har öndå glömt en massa småtjafs som jag borde haft med mig). Med tanke på förra årets säkerhetskontroll då man på sturup skar upp min mycket vältejpade kartong med cykeln i så valde jag i år att inte tejpa särskilt noga. 3 snabba remsor för att hålla ihop det hela fick räcka. På sturup: visst en cykel. Lägg den på bandet till specialbagaget bara så blir det bra. Som tur var tog jag med tejp. Väl på Arlanda började problemen. Planet till Oslo var 1 timme försenat. Bra, jag har fortfarande en liten möjlighet att hinna med (marginell eller ingen kanske är bättre benämningar). Problemet är att jag ska flyga vidare inrikes i Norge och jag därför måste plocka ut mitt bagage för att sedan checka in det igen ( förra året undrade tullaren om det var en flat tv jag hade i kartongen som det var en bild på en cykel på och dessutom stod något om cykel på). Precis innan landning får vi information om att de som skall med till Kirkenes genast skall bege sig till gate 28. Fantastiskt, jag kommer komma med planet. På väg till gate 28 passerar jag bagageutlämningen och frågar lite snabbt om bagaget. Inga problem det tar vi hand om fick jag till svar. Lagom stressad efter ca 15 minuters kö till säkerhetskontrollen (och jag blev givetvis utvald att granskas extra noggrant med röntgen av sandaler och kroppsvisitering) kom jag fram till gaten. När jag väl satt på planet som var hur varmt som helst meddelar piloten att man måste tilläggstanka eftersom man inte får tillstånd att flyga över Finskt luftrum. Är det krig på gång tro? Till slut är planet tankat och efter ytterligare en stund kommer de sista passagerarna lunkandes som kom med samma plan som mig. Bråttom? Nä, varför då? Till slut var man så framme i Kirkenes. Givetvis ska alla stå närmst bagagebandet om man så måste tränga sig fram och bagagevagnen måste absolut också fram! Tänk om man skulle missa sitt bagage när det kommer, det flyger då förmodligen tillbaka till startdestinationen utan en chans att man får det tillbaka för bagagebanden snurrar absolut inte runt! När min fina plastpåse kom som jag fick på sturup för att jag hade för många väskor med mig och skulle betala en massa extra för dem så var den inte så fin längre. De 3 väskorna som packats i påsen hade nu blivit 2. En liten drybag på 10 liter som jag packat det mesta av mina kläder i var inte på plats. Antagligen ville den semestra ett tag på annan, okänd ort. Det fantastiska är att den inte är taggad eftersom den låg i plastpåsen. Efter förlustanmälan påbörjade jag min cykling utan cykelbyxor och utan handskar. Längst upp i norr är det kallt när man saknar varma byxor, handskar och en buff att ha under hjälmen.

Distans idag: 29km
Distans totalt: 29km