image

image

image

På morgonen tänker jag uppdatera bloggen lite. Plugga in mitt Norska simkort som jag skaffade förra året men då aldrig fick telefonen upplåst i tid. Telenor Sverige är inte samma Telenor Norge. Nu är telefonen upplåst och giltighetstiden för kortet var 15 månader enligt pappret jag har där hemma. Borde med andra ord fungera med god marginal. NEJ! Varför skulle det? Inte för att glädja mig i alla fall. Nåja, är snart i Finland och så länge kan det vänta med uppdateringar.Packa ihop tältet som fortfarande är lite blött efter nattens lilla regnskur. Väl uppe på cykeln behövs det inte många mil förren avsaknaden av cykelbyxor gör sig påmind. Det är ändå vackert här uppe med fjordar, klippor och ett kargt landskap. Som vanligt känns cyklingen ganska tung så här i början på resan. Tur att utsikten kompenserar för det mesta. Vid en informationstavla ser jag bilden av en bensinpump vid ett av samhällena längre fram. Bra, där kan jag säkert köpa gas till gasolköket så att jag kan laga lite mat. Äntligen framme i samhället finns det absolut ingenting. Inte ens någon stans att äta. Får bli en torr macka med salami som jag tog med hemmifrån. Inte samma sak som varm mat men det får duga. Efter ytterligare några mil får jag syn på en ny informationstavla. Även denna försedd med en fin teckning av en bensinpump. Här finns det dock en förklaring: Bensinpumpen betyder aktiviteter. Ok, jag kan köpa att man slagit samman aktiviteter med bensinmackar. Det är bara det att det inte finns någon bensinmack vid någon av de markerade punkterna. Vad har fisketurer med bensinpumpar att göra? Med jämna mellanrum ser man lämmlar som skyndar sig undan i vägkanten. Ren är det dock inte så gott om men jag lyckas i alla fall att se några stycken vid ett tillfälle. På kvällen passerar jag gränsen till Finland. Strax efter gränsen passerar jag Finlands nordligaste punkt och även EU:s nordligaste samhälle. Detta uppmärksammas av ett gigantiskt utbud av souvinirshoppar. Vad jag saknade var någon form av monument att luta cykeln mot och fota. Trots avsaknaden av bildbevis då jag inte ansåg att souvinirshopparna som var stängda så dags på dygnet var något att fotografera får ni lita på att jag varit där.

Distans idag: 152km
Distans totalt: 181km