image

Jag råkade ljuga lite i förra inlägget. Inari passerades redan igår och där inhandlades en tändare. Ivalo var orten jag stannade strax inan. Jag hoppas på bättre tur på inhandlingsfronten här. Cykelbyxor? Javisst! Vilken storlek? M? Nä, det har vi inte. Prova i Saariselkä istället. Jag fick i alla fall tag på en funktionströja och en microfiberhandduk. I Saariselkä fanns det inga cykelbyxor att få tag i. Ytterligare en tröja och även en buff inhandlades dock. Strax efter Saariselkä började det komma hästflugor av belgian blue modell som svärmade runt mig. Viftade man lite så träffade man dem till slut. Jag fick känslan av att dessa flugor kommunicerade med andra hästflugor utmed vägen. Tjena! Häng på, vi terroriserar en cyklist! I varje nerförsbackelyckades jag hålla avståndet men så fort det planade ut kunde jag inte hålla dem borta längre. Antalet ökade hela tiden. Det var många hästflugor som stupade i tjänsten denna dag. Min längsta killstreak utan miss blev 4 st. Om man kikade på sin skugga i nerförsbacke så såg man sig själv och ett par meter bakom ca 20-30 prickar. Trotts mid ivriga dödande så blev de bara fler och fler. I 35km cyklade jag oavbrutet för att försöka undkomma flugorna. Det konstiga var att när jag väl stannade vid ett fik så bara försvann de. Denna natt stannade jag strax innan Sodankylä för att där kunna inhandla mina cykelbyxor som nu är väldigt efterlängtade.

Distans idag: 170km
Distans totalt: 501km