Som vanligt lyckades jag pricka en plats med mycket mygg. Packade så mycket som möjligt i tältet för att sedan flytta ut det till vägen och där lasta cykeln. Medans jag gör detta kommer en glad cyklist med 2 packväskor, tempostyre, solhatt under hjälmen och stora solglasögon förbi och vinkar glatt. Han ropar något på finska och cyklar  vidare. Detta är den 3:e långfärdscyklist jag stött på under denna resa. Jag fortsätter att packa ihop mina saker och ger mig av. Jag kommer fram till orten Kaustinen där jag handlar frukost som avnjuts vid en liten bänk. När jag cyklat någon mil kommer jag ikapp cyklisten som hälsade tidigare. Eftersom jag håller betydligt högre tempo cyklar jag om och säger glatt Hello again. Efter någon km hör jag något bakom mig. Det är cyklisten (en äldre herre i säkert 60års åldern) som har hängt på i mitt tempo. Jag fortsätter i mitt tempo ett bra tag och jag hör hur han hostar och harklar sig där bak men släpper efter gör han inte. Nu cyklar han upp jämsides med mig och börjar prata finska. Jag släpper efter lite på tempot och vi försöker kommunicera, han på finska och enstaka engelska ord och jag på svengelska. Jag uppfattar så mycket som att han bor en bit utanför Helsingfors, varit iväg i snart 3 veckor och cyklar 150km om dagen. Hans övernattni.gar sker på hotell. Han släpper efter och jag cyklar på igen tills jag kommer fram till Vimpeli. Där säger vi adjö (han hängde på hela vägen) och jag passar på att besöka en sportaffär. Behöver hela vindskyddade vantar och ett par torra cykelhandskar. En buff till är också önskvärt eftersom det är riktigt kyligt om kvällarna. Min vana trogen börjar jag nu kommunicera.med butiksägaren på engelska. Efter ett tag frågar han om var jag bor och han börjar då tala svenska med mig istället. Det blev ett intressant möte då det visar sig att det kan ha varit hans far som, när jag var liten, körde Finska bilen som kom på gatan där hemma. Det var en buss inredd som butik med en massa finska varor. Denna stannade på orter och gator med mycket finska invandrare. Minns de.finska tjärpastillerna och en sorts.skorpor med socker som på den tiden var underbara. Otroligt att man skulle stanna vid just den butiken och börja prata så mycket som vi gjorde. Jag fick dessutom med mig 5 flaskor energidryck som varuprover. Fick dock inte tag på de saker jag sökte. Jag fick också lära mig att Vimpeli är.en ort med ca 1600 invånare och har ett av Finlands bästa bobollslag. Matcherna besöks av över 2000 åskådare och arenan ligger i centrum. Idag har jag även engagerat 3 anställda på en vägkrog med att göra en varmkorv i bröd. Jag hade tagit en kopp kaffe och frågade i kassan om de hade någon ”Hotdog”? En harang på finska och så gick tjejen i kassan iväg. Hon kom tillbaka efter en stund med 2 andra varav den ena kunde lite engelska (de var mellan 20 och 30 alla 3). Ohh, a hotdog! Hmm, witch one do you want? Sedan gick de alla 3 iväg till en skyllt några meter bort. De pekade och diskuterade på finska. Jag tog den översta som såg ut som en helt vanlig grillad i bröd. För kaffe och korv blev det 5.10€. Nu gick ena tjejen iväg och hämtade en korv som hon gav till en annan tjej som gick ut med den i köket. Den tredje gick och hämtade ett bröd och la i papper. Efter mycket om och men och framförallt ingen fråga till mig vad jag ville ha fick jag en varmkorv med någon form av skorpa fast lite mjukare runt. Det var 2 sorters dressing på och bostongurka som jag absolut inte gillar. Dock var det bara att gilla läget och äta upp min korv som kostade en förmögenhet. Det är fantastiskt att vara utomlands ibland.

Distans idag: 187 km
Distans totalt: 1315 km