image

image

På flygplatsen var de ovana vid atti en cykel kom packade. Mottogs med tacksamhet av sas personal men med mindre glädje av säkerhetsvakterna. Lådan gick inte in i deras röntgen och skulle därför kontrolleras manuellt. Bara till att öppna min noggrant igentejpade låda. Resterande del av resan gick relativt smärtfritt. Tullen i Tromsö frågade om det var en plattv jag hade i lådan. Nä, en cykel. Oh ja, det står ju på lådan! Är det en ny cykel? Nä! Okejdå. Sen fick jag själv transportera cykeln till bagageinlämningen. Det är inte det lättaste när korridoren är väldigt smal och det inte går att ha kartongen rakt fram på bagagevagnen. Väl framme i honningsvåg gick det smidigt att montera cykeln. Nu ska det cyklas till nordkapp! Först fylla vatten på en mack. 10 Norska för att fylla 3,5 liter vatten? Är det turistigt så är det. 2Km senare hade jag kunnat fylla härligt vatten från en fjällbäck. Och vattnet från macken smakade inte ens gott. Första skylten som möter en är 9% lutning. Jaja, jag ska ju upp på över 300möh så det är bara att hugga i. Väl uppe på ca200möh gick det ner till 50 igen. Och så fortsätter det i 30km. 750 höjdmeter avverkade de första 60 km av resan. 150 Kronor kostar det att komma ut på nordkapp. Detta som egentligen inte är den nordligaste punkten i Norge. Man kan dock, om man vandrar ut till knivskjellodden köpa ett certifikat på att man varit på den riktiga nordpunkten av det europeiska fastlandet. Detta är heller inte sant eftersom alltihopa ligger på en ö. Tältet sattes upp på sista toppen innan man kommer ner till honningsvåg igen. Det stormade och regnade så att det blev lite blött i tältet.

Km idag: 56km