Idag var det den stora dagen. Narvik hägrade endast 150km bort.l I Narvik finns en brandstation med heltidsbemanning. Det innebär en säng och dusch. Vägen till Narvik innebar något helt annat. En hel del höjder skulle passeras innan man kom ner till fjorden som Narvik ligger vid. Eftersom jag pressat på lite idag för att inte komma fram för sent är jag hyfsat trött när jag kommer ner till bjerkvik varifrån man kan se Narvik. Oj, så nära det ser ut. Det är förvisso svårt att avståndsbedömma vid vatten men kan det verkligen vara 30km bort till den staden? Det var det, och inte vilka 30km som helst utan några av de jobbigare man kan tänka sig. Det visade sig att min bedömning av avståndet var korrekt. Det var inte 30km till Narvik fågelvägen men om man ska runda ett fjord h_lvete på vägen så blev det det. Inte nog med att det var långt och tiden började rinna ut, det var backe efter backe. Inte så höga, varierade bara mellan 50 och 100möh. Det blir jobbigt om man ska ner på 0 mellan varje kulle. Väl framme i Narvik började det med en av de brantaste backarna hitintills. Lite försiktigt ringde jag på ringklockan till stationen eftersom klockan hade blivit 22:30. En trevlig herre öppnade och efter att jag påvisat mitt ärende förklarade han att de hade som policy att inte ta emot besökare. Det kunde gå för sig om man avtalat på förhand. Billigt boende gick att få bara en liten bit bort. Jag vet inte om jag såg väldigt besviken ut eller om jag var så himla trevlig. Han frågade om jag hade liggunderlag och sovsäck med. Isåfall kunde det kanske gå att lösa med att jag fick sova i källaren. Han gick iväg och kom tillbaka efter ett tag med goda besked. Jag fick sova i ett omklädningsrum. Dushrummet som låg intill hade ett värmegolv som var så varmt att man nästan brände sig. Gissa om det blev en varm natt.

Km idag: 54
Totalt km: 792