Eftersom jag hade en riktigt vacker tältplats bestämde jag mig för att fixa lite med cykeln. Bromsbackarna fram behövde en kontroll eftersom de lät fruktansvärt. Reservbackarna packades fram men som tur var behövdes de inte. Backarna var bara förorenat med grus och metall så med hjälp av en morakniv blev det en liten operation och nu fungerar de felfritt igen. Efter lite justeringar av både cykel och packning kunde jag rulla vid 13-tiden. Denna dag visade sig ha den tuffaste cyklingen jag hitintills haft på resan i beredskap. Det var konstant uppför och de nerförsbackar man fick var branta och korta och gick genast över i en ny uppförsbacke så att man inte kunde få njuta av lite rull. När väl backarna var slut komm det en hel rad med gamla sunkiga, illaluktande, trånga, mörka, kalla och fuktiga tunnlar. Vissa idioter borde inte få lov att köra i dessa. Ett exempel är den chaufför av en husbil som stannade bakom mig när jag stannade så långt in mot kanten jag bara kunde för att släppa förbi honom. Då tutar han på mig! Dels blev jag totalt döv och sedan undrade jag vad han ville att jag skulle göra? Montera ner cykeln och gömma den i håligheterna i bergväggen? När jag äntligen kom till Fauske kändes det som att jag var redo att avsluta dagen snarast. Hittade en rema 1000 butik som hade öppet till 23. Jag hade med andra ord en hel kvart på mig! In och plocka åt mig lite varor och ska betala. Frågar kassören om en bankomat och han erbjuder mig vänligt att kunna ta ut upp till 1500 här. Stoppar i mitt master card i kortdragaren. Dra remsan säger den. Jag drar remsan. En konstig truddelutt. Maskinen startar om. Kassören påpekar att det har han aldrig hört förut. Oj, ett master card? Du har inget annat för de fungerar ikke. Hmm, de fungerar alltid annars så som i Sverige, Bosnien och Montenegro men inte i Norge och inte i Tyskland. Vad har dessa länder kommit på som alla andra missat? Fram med visa kreditkort, reservkortet att användas vid nödlägen. Läser kort. Läser kort väldigt länge. Kön efter mig börjar bli väldigt lång och tittar konstigt på den där smått illaluktande svensken som förmodligen inte har pengar på kortet. Hehe, jag får nog starta om systemet. Efter någon minut så kan vi prova igen. Taste in koden säger automaten vänligt. Jag har ingen kod. Det är bare att Taste in koden säger kassören. Men jag har ingen kod. Ajdå, då har vi ett problem. Du har inga kontanter. Nej, kan jag inte bara signera? Nej, det går inte. Jaha, då blir det ingen mat tänker jag och trycker på den röda stoppknappen. Skriv din signatur står det då i displayen! Hur gjorde du det frågar kassören. Jag ville säga Det är min hemlighet men svarade Tryckte på stopp. Eftersom jag inte hittade någon tältplats cyklade jag på tills klockan passerade 1. Under dagen lyckades jag dessutom passera 1000km.

Km idag: 132
Totalt km: 1178