image

Gårdagens tuffa stigningar och dagens friska motvind tar ut sin rätt. Benen känns väldigt stumma och tempot känns som stillastående. Tidig lunch med potatismos och kalkonkorv. I kombination med en trevlig utsikt smakade det fint. Lagom färdig kommer det en tysk cyklist som jag fördriva ungefär en timme med. Nä, skärpning nu måste jag börja rulla. Känns lite bättre i benen nu. Passerar saltströmen över en bro med fantastisk utsikt. Sen ska det passeras fjäll igen. Två stycken närmare bestämt. Jag hoppas innerligt att det ska vara den sista tuffa stigning innan Trondheim. Jag vet om att det kommer en passage på 350möh. Vid 200möh börjar det rulla neråt igen. Nähä, passagen kom aldrig idag så då återstår den till morgondagen. När kvällen närmar sig börjar det tjocka molntäcket som funnits hela dagen krypa nedåt. Det regnar inte direkt men allt blir blött och sikten lika med noll. Väldigt tjock och blöt dimma helt enkelt. Kan tänka mig att de sista 30km som jag cyklade hade varit fantastiska om man hade sett havet och bergen. Redan i dimman kändes det magnifikt. Väl framme i örnes visade det sig att sista båten för dagen hade gått. Bara till att cykla längst ut i småbåtshamnen och slå upp tältet.

Km idag: 122
Totalt km: 1200