image

Detta blev en morgon med mycket att göra. Jag brukar kika runt lite kring tältplatsen när jag kommer ur tältet. Bara några meter från tältet hittade jag lite kantareller. Mums, stekta kantareller till frukost låter inte helt fel. Till kantarellerna blev det stekt korv och en kopp kaffe. Nu skulle jag fixa till ekrarna på bakhjulet. När jag gick över vägen till en liten bäck för att tvätta av mig oljan kom jag på den briljant idén att jag skulle skölja igenom alla kläder också. Solen stekte ju från himlen så det torkar fort. Även om det blev en sen start på cyklingen så fick jag mycket gjort på morgonen. Dagen passerade med relativt lätt cyklingen och några färjor. Jag stannade även vid en cykelhandlare som justerade mitt bakhjul. WStrax innan färjeläget i tjötta kollade jag tidtabellen och konstaterade att det började bli ont om tid till sista färjan för dagen. Ökade tempot något och efter en liten stund kom jag ut till en flack kuststräcka där motvinden slog emot mig. Även om det blev tufft så hade jag hyfsad marginal när jag kom fram. Väl på färjan kollade jag hur jag skulle cykla lite längre fram. Konstaterade att det bara var 17km till nästa färja och endast 65min till sista avgången för dagen. Inga problem med en normal cykel men med en fullastad packåsna och 130km i benen redan så blev det tufft. Färjan kom iland ca 10min försenad så det underlättade inte precis. Regn och motvind är faktorer som knappast behöver nämnas eftersom de tillhör när det är brådis. Som värsta tempocyklisten kämpade jag på och hade ett par minuters marginal när jag kom fram. Jag var helt ensam på färjan. Inte var dag man har en hel bilfärja för sig själv.

Km idag: 154
Totalt km: 1521