image

Återigen började dagen med att byta eker. Jag märkte att det var betydligt enklare att byta en än två. När två har gått av så är det lite bekymmer (för en amatör) att få hjulet rakt igen. Med bara en så var det inga konstigheter. Hela dagen var det gråmulet och emellanåt kom det några regnstänk. Morgonen var riktigt seg att cykla, eller rättare sagt runt lunchtid eftersom jag kom iväg vid 11 tiden. När jag är ute och cyklar låter jag alltid kroppen styra sömnbehovet. Just nu sover jag ungefär 10 timmar per natt vilket jag tror kroppen behöver. Segheten har förmodligen många faktorer men en bidragande orsak är säkerligen en liten elak förkylning som börjar göra sig påmind. Stannade till i Namsos och åt lunch. Lyxade till det med kaffe och mjukglass på maten. Nu blev allt genast enklare. Benen kändes starkare och halsen klarnade. Det märks att man börjar komma ner mot mer tätbebyggda områden. CD skivorna i vägkanten (man kan undra vad norrmännen sysslar med eftersom de slänger så ofantligt många skivor i vägkanten) börjar minska eller så är det bara det att all annan skräp blivit så mycket mer. I norr var det mest skivor och pantflaskor och nu en massa annat också. En annan sak som förändras är skönheten. Hitintills har det varit möjligt att ta en duktig fotograf och be honom ta en vykortsbild precis var och närsomhellst under min resa. Så är det inte längre. Naturen blir mindre spektakulär och skogen börjar ta över. Därmed inte sagt att det saknas vykortsvyer, de har bara gått från ett konstant tillstånd till ett mer tillfälligt så som utsikten från min fiKaplats utmed vägen som är med på bild. E6 börjar också ändra karaktär. Tätare trafik och bitvis blir det motorväg och motortrafikled. De två sistnämnda innebär en massa omvägar för mig. Igår kväll efter 11 så blev jag dragen genom levanger centrum. Jättekul med en massa fyllekommentarer…… Eller inte. När jag cyklade på E6 kom det plötsligt en hund springandes. Efter kom en kvinna och efter henne kom gubben med bilen. Flera bilar fick stanna för hunden som inte kände för att bli kopplad. När de väl lyckades koppla hunden hördes från andra sidan vägen ”Har du ikke pli på byrackan?”. Kommentarerna haglade och det var nästan så jag trodde gubben på andra sidan gatan skulle få på truten. Det är konstigt att vissa människor måste lägga sig i. Tätheten i bebyggelsen och den höga trafikmängden gör det också svårare att hitta tältplats.

Km idag: 166
Totalt km: 1849