image

Då jag vaknade och skulle krypa ut ur tältet förstod jag varför det kändes som att tältpinnen var på väg in i min sko igår kväll. Pinnen satt med den trubbiga änden i marken. Nu börjar vägvalen bli lite kluriga så jag tog fram min karta från norska cykelförbundet. Genast såg jag mitt andra misstag. Jag var på fel sida om trondheimsfjorden. Jag kollade aldrig kartan igår utan förutsatte att jag skulle följa skyltningen mot Trondheim bara.Inte konstigt att jag tyckte det var ett knepigt vägval för cyklister. Väl framme i Trondheim var jag tvungen att cykla inom nidarosdomen. Nidaros betyder för övrigt ”vid floden nidars  mun” eller något liknande. Google eller wikipedia det så får ni veta mer exakt. Trondheim å andra sidan betyder något annat. Originalnamnet, Trondhjem betyder ungefär ”det goda livets hem”. Ja, det låter inte helt illa. När jag nu briljerat med mina kunskaper men även min svaghet, att även jag inte är helt felfri även om säkert många trodde det tidigare :-)så kan jag återgå till trafiken. Jag har under dagen följt E6 även efter Trondheim. Enligt min karta är det rekomenderad cykelväg. Större delen har varit kanon då det varit skyltat med cykelväg som faktiskt har gått mestadels parallellt med den stora vägen. Nu på slutet efter Stören så finns inga sådana mindre alternativ. Det är föga roligt att cykla på en tungt trafikerad väg utan nämnvärd väggren. Efter ett antal kilometer såg jag en väg som jag kollade upp på gps:en. Den såg ut att leda mig åtminstone några kilometer längre fram utan att jag behöver ligga på E6 och cykla. Vilken tur att jag kollade lite noggrannare. På dessa kilometer så ledde den en över en mindre kulle på närmare 400 höjdmeter. Kunde blivit spännande. Jag får nog fortsätta på E6 ett tag till. Lägg märke till den snygga cykeln som står parkerad till höger om ingången till domen. Fotot taget under inringningen till gudstjänst. Även dessa klockor ligger i lä mot Hurtigrutens tuta även om det är bra klang i dem.

Km idag: 134
Totalt km:1982