image

image

image

image

Vilken natt! Jag började med sovsäck och sovsäckslakan. Jag huttrade halvt ihjäl mig. Tog fram min sea to summit thermal reactor. Det är typ ett fleeceinlägg till sovsäcken som ska öka temperaturen med upp till 8 grader. Det har funkade suveränt under hela resan, även längst upp i norr men inte här. Jag huttrade fortfarande. Inte lika mycket men tillräckligt för att inte kunna sova. Tog  på mig en massa kläder. Nu huttrade jag så lite så att det fanns en chans att somna. Plötsligt vaknar jag av ett ljust sken som spred sig i tältet. Det var solen som gassade på för fullt och omgående blev jag varse om hur mycket jag svettades. Klockan var nu runt 8 och hur mycket sömn jag faktiskt fick vet jag inte. Kände mig trots allt hyfsat pigg. Under dagen har det hänt några stora saker som är värda att nämna. 2000 km är passerade. Jag har köpt en diskborste. Varför då kanske ni undrar? Jag har ju en disksvamp med mig. Jo, det är så att mina sportdrycksflaskor började få en säkerligen ofarlig men ändock något ofräsch bakterieodling på insidan. Små gröna prickar som växte för var dag. Tanken på att dricka vatten och sportdryck ur en bakterieodling(eller vad det nu var som växte) var inte så tilltalande. Trotts den coola designen med lite gröna prickar så är de nu avlägsnade med hjälp av en gul ICA original diskborste. En annan och betydligt mer tänkvärd händelse var den bilist som stannade och frågade vad jag hade för problem med cykeln. Han hade sett att jag stod och tittade på min cykel och vände runt och körde tillbaka. Dessutom stannade han på E6 så att lastbilarna fick stanna och gissa om det tutades. Det kan vara något att ta efter, kanske inte parkeringen men att fråga om någon behöver hjälp. Kanske inte alltid, men någon gång ibland. Denna dag har även gått i motlutets tecken. Från de ca 150 meterna jag började på så har jag nu passerat Dovrefjället på 1030möh. Det var dock inte särskilt jobbiga höjdmeter eftersom de var fördelade på nästan 100 km. Snön fanns kvar på sina ställen men dock inte lika mycket som i de norra delarna av landet. Nu har jag kommit ner på 477 möh och fick i princip de sista 30 km gratis idag.

Km idag: 153
Totalt km: 2135