image

Cyklade in till Dovre centrum vilket bara var ett par kilometer och åt lite frukost. Cyklade vidare och efter ytterligare några km kom en mack där jag kunde fylla vatten och gå på dass. Aha, här finns det dush i källaren. Kanske skulle passa på, en riktig dush är inte att föraktar efter alla handfatstvättningar och supervarma fjällbäcksbad. Orkar inte gå tillbaka till cykeln utan går in och duschar direkt med lite papper att torka mig med och handtvål att tvätta mig med. 20Kr för 6 minuters njutning. Det är inte var dag det är så billigt. Min förhoppning om att sakta rulla utmed gudbrandsdalen och njuta av ett svagt medlut omintetgjordes relativt snabbt. E6 hade cykelförbud och jag tror att det är så hela vägen till Oslo nu så det blev till att ta småvägar. Dessa följer inte E6 särskilt väl, höjdmässigt iaf. Vägen jag tog gick mellan gårdarna på bergssidan. Varför kan de inte bygga sina hus i samma nivå? Det är ganska jobbigt att cykla 300 höjdmeter på en smal halvtaskig grusväg. Nåja, förhoppningen är att man ska kunna njuta av vägen ner men inte det heller. Det var så brant och väldigt skarpa serpentiner så jag fick hålla bromsen konstant. Jag fick trycka så hårt och länge att händerna värkte ordentligt när jag väl var nere. När det började mörkna var det väldigt svårcyklat eftersom det fanns en hel del gropar i vägen. Jag fick den ljusa idén att använda pannlampa. Det fungerade kanon och vägen lös verkligen upp så jag kunde se och undvika ojämnheterna. Nackdelen var att min cykelhjälm inte är anpassad för pannlampa. Detta resulterade i att nackremmen på hjälmen skar ner i nacken, lampan lös rätt ner i backen och för att kompensera detta hade jag en hållning utan dess like. Att ta av hjälmen var inte att tänka på då jag tidigare under dagen fått ett stenskott i bakhuvudet. Som tur var tog det i hjälmen men det ger en tankeställare om varför man har hjälmen. Jag tror knappast att jag behöver nämna att jag hade duktigt ont i nacke och axlar när jag la mig. Vägen jag cyklade på saknade helt tältplatser, rastplatser och fikaplatser. Till slut hittade jag en traktorväg som inte lutade allt för mycket och där traktorn skulle komma förbi även om jag satt upp mitt tält. Det är högsäsong för traktorerna här så det är säkrast att ha dem i åtanke när man väljer tältplats.

Km idag: 136
Totalt km: 2271