image

image

Sitter just nu i mitt tält och dricker te och lyssnar på prasslet av regn mot tältduken. Det är riktigt mysigt faktiskt så länge solen skiner imorgonbitti. Något som inte är mysigt är nämligen att packa ihop fuktiga saker. När jag nu ska summera dagen har den varit riktigt bra. Jag har nu kommit ifrån gudbrandsdalen, passerat Lillehammer och har stannat ca 30 km innan Hönefoss. Det har varit bra vägar även om det blivit en hel del höjdmeter. Den enda sträcka som inte var bra var den strax innan Moelv. Jag cyklade på en hyfsat fin, asfalterad väg och följde en skyltad cykelrutt. Efter ett tag visade skyltarna att jag skulle svänga av från den fina vägen och ner på en något mindre asfalterad väg. Jaha tänkte jag, den är väl mindre trafikerade så det är därför de skyltar den för avståndet var ungefär detsamma. Efter några hundra meter med hyfsad nerförsbacke började helskottat. Grusväg. Inte vilken grusväg som hellst heller utan en som man höll på att hyvla. Detta innebär att ena halvan av vägen består av en massa gropar och den andra av ca 2-3cm mjuk grus. Till råga på allt så var det ganska blött så även om man cyklade på den fasta sidan (vilket var det enda som var möjligt om man inte ville vurpa) så sjönk man ner ca 0,5cm i vägen. Alla som cyklat på en sådan väg vet hur mycket kraft det suger. Horribelt. När jag kämpat mig fram en stund så kommer nästa idioti. En liten backe som jag inte kunde cykla i. Den var så brant att även på lägsta växel och full kraft så stod jag stilla. Jag fick hoppa av och asa upp cykeln. Det var en backe som hade varit rolig med en mtb men inte med en långfärdscykel. Vem f_n har kommit på att dra cyklister över denna hemska väg när det finns fina asfalterad vägar? Som tur var så var det bara en sträcka på 10km. Nu ska jag krypa ner i min sovsäck som snabbt blir varm och mysig för att somna så där härligt utmattad som man blir efter en hel dags cykling.

Km idag: 155
Totalt km: 2426