När jag vaknade var det gråmulet men det regnade inte. Dock var det mesta lite småfuktigt när jag packade ihop. Trots det lite tråkiga vädret gav jag mig iväg med ett strålande humör. Här ska det matas kilometer. När jag kom fram till Hönefoss valde jag att cykla genom centrum. Ett dumt misstag. Hittade skyltning mot väg 35 som jag följde. Helt plötsligt fick man inte cykla på den vägen. Nyligen var det skyltat med cykelbana och nu var det slut. Inga skyltar som tipsade om hur man skulle cykla vidare. De vägar jag kikade på i gpsen slutade ute i något industriområde. Jag hade beslutat mig för att inte cykla tillbaka hela vägen genom Hönefoss. Jag hittade en väg som inte skulle bli allt för lång omväg. Det var en relativt backig grusväg men jag kom rätt tillslut. När jag sedan kom till Hokksund så följde jag bara väg 35. Helt plötsligt får man inte Cykla på den heller. Ingen hänvisning för cyklister vart man ska ta vägen. Återigen hittade jag en alternativ väg som jag kunde ta. Denna gång var det en bra väg. Varför kunde man inte skyltat denna väg för cyklister? Det är väldigt många ”riktiga” cyklister, såna med dyra cyklar och kläder med tuffa märken från något fint stall på som inte kan hälsa när man möts. Men det är klart, jag är ju bara en såndäringa avart av cyklist som inte riktigt passar in i cykelsammanhang. Detta har jag även märkt av hemma. När jag köpte min racer så hade jag inga cykelkläder utan var ute och cyklade i vanliga träningskläder. Knappt någon cyklist hälsade. Så när jag köpt cykelkläder då hälsade de flesta. Måste man passa in i ett speciellt mönster för att vara värdig att bli hälsade på? Som tur är finns det undantag. Idag mötte jag en trevlig cyklist som hängde på åt det håller jag skulle. Det blev ett trevligt avbräck från ensamcyklingen. Mitt tempo ökade dessutom en del vilket var skönt. Det är så lätt att tappa tempot när man varit ute såhär länge. Jag tackar så mycket för sällskapet. Strax efter vi delat på oss började det regna rejält. När jag kom fram till Hvittingfoss var jag genomblöt och stannade till för att äta. Det blev ett ganska långt besök i gatuköket då det fortsatte att regna. När regnet minskade passade jag på att ge mig av. Tänkte cykla några km till och sedan slå läger. När jag väl fått upp temperaturen så kändes det helt okej att fortsätta. Det blev hela 30km till och då passerade jag ett litet fjäll på vägen med en stigning på 250 höjdmeter. När klockan blev 0:30 och jag hittade en bra tältplats gav jag upp även om jag kunnat cykla ett bra tag till. Det är något visst med att cykla i pannlampans sken men jag får ju spara lite till imorgon också:-D

Km idag: 169
Totalt km: 2595