Äntligen dags för sista dagen. Jag visste att det skulle bli en tuff dag men jag var fast besluten att jag skulle lyckas ta mig de uppskattningsvis 170-180 kilometerna till Lindesnes. Jag hade satt klockan och vid 8 hade jag packat ihop ett genomvått tält och all packningen var på cykeln för sista gången. Snabbt cyklade jag ner till färjelägret. Jag hade en förhoppning om att båtarna skulle börja gå runt 8 på morgonen. Båtarna skulle inte börja gå alls visade det sig. Sista båten hade gått den 6:e Augusti. Jag var altså tvungen att cykla runt. Det positiva var att det förmodligen skulle gå att cykla den vägen som jag tänkt. Det negativa var att det var ca 20 km omväg. Det var bara till att börja cykla. Efter bara några minuter kommer jag ikapp en tysk cyklist som jag sedan höll ihop med hela dagen. Han skulle cykla till Kristiansand. Min fru skulle hämta mig vid Lindesnes. Jag hade en förhoppning att det inte skulle bli så jättesent. Dagen gick snabbt när man hade någon att cykla och prata med. Tyvärr gick inte milen lika snabbt. Eller rättare sagt, milen tickade på men Lindesnes var fortfarande långt borta. Strax innan Kristiansand kunde jag konstatera att jag skulle ha cyklat ca 150km när jag kommer fram till staden. Det är då ungefär 70 km kvar till Lindesnes fyr. Klockan skulle passera midnatt med råge innan jag kommit fram. Jag känner att jag definitivt har krafter till att cykla hela vägen idag. Frågan är om det är värt det. Vi har redan hela natten framför oss i bilen. Om jag ska ta mig till fyren kommer vi inte att komma hem förren sent på söndag eftermiddag. Barnen ska på dagis och min fru ska jobba på måndag. Det är nu jag fattar beslutet att det inte är värt det. Det finns inget mer att bevisa. Bedriften kommer inte att bli mindre för att jag inte cyklar de sista 70 km. Jag kommer däremot att växa och kunna känna stolthet för att jag faktiskt kan inse när det är nog och sätta familjen i första rummet. Hade detta varit för några år sedan hade jag aldrig fattat samma beslut. Det handlar inte om att slå något rekord utan det handlar om en fantastisk upplevelse som under 20 dagar har inneburit smärta, plågor, glädje, förtjusning och fantastiska minnen för resten av livet. Dessa upplevelser kommer inte att vara sämre eller försvinna för att jag stannar i Kristiansand. Jag ringer min fru och ber henne hämta mig. Gemensamt åker vi till Lindesnes och tittar på fyren. En fantastisk resa har nått sitt slut.

Km idag: 149
Totalt km: 2878