Polaroid Photo

Pictures from CykelGenomSverige2009

CykelGenomSverige2009

En cykelresa genom Sverige

Choose a Topic:

lör
8
aug '09

Smygehuk!


Skumpan öppnad, grillarna tända. Nu ska det ätas och drickas.

 

lör
8
aug '09

Sista biten

Ska nu påbörja sista biten. Blev bjuden på en stadig frukost. Lämnar nu brandmännen i ystad åt sin städning av vagnhall och tvättning av bilar.

lör
8
aug '09

Sista dagen

Det är blandade känslor. Psykologiskt är det det har man laddat för och som man fått en bild av när det varit tungt. Man skulle kunna säga att hela resan gått ut på de sista 5 min. Samtidigt lite trist. Alla rutiner och system man byggt upp under dessa dagar försvinner imorgon. Spänningen vad dagen ska ge blir inte lika dramatisk mer från och med imorgon. Nåja, jag har ju haft lite tid på mig att klura på framtiden när jag cyklat så det blir kanske andra äventyr.

fre
7
aug '09

12:00 Lördag

Håller bara bakdäcket har jag planerat att rulla ut på piren i smyge då.

fre
7
aug '09

Ystad

Även om värmen varit jobbig idag så flöt det på ganska bra. Stannade och fikade i sösdala. Siktade sedan in mig på s. Rörum. Strax innan small det till i bakhjulet och ytterligare en eker brast. Samma resultat som förra gången. Riktigt tungt att trampa. Min kamel till cykel hade nu blivit halt dessutom. Många tankar för genom huvudet. Med endast några km hem vore det enkelt att bara sticka hem och eventuellt fixa problemen så man kommit iväg imorgon igen. Kanske hade man inte kommit iväg alls igen. Jag bestämde mig för att cykla på. Så nära hem kan man chansa lite. Går det helt galet får man ringa för att bli hämtad. De sista milen till ystad har jag slitit rejält för att avverka. Efter att bromsen kopplats bort gick det lite bättre att cykla men fortfarande inte tungt. Motvinden gjorde inte saken bättre. Till slut kom jag fram till räddningstjänsten i ystad. Givetvis hade de redan gäster som fyllde deras sängar men de fixade ett extra rum till mig. Toppen!

fre
7
aug '09

Mount Everest

Nu har jag cykla 8850 höjdmeter. Detta motsvarar världens högsta berg.

fre
7
aug '09

Godmorgon

Trots den tunga starten igår blev det en ganska bra dag. När väl värmen släppt greppet lite så gick det att trampa på lite igen. Cykeln gungar fram som en kamel. Hoppas den håller till nästa verkstad som har vid att hjälpa mig eller ända fram till smyge. Lyckades ta mig 161km igår vilket innebar att jag passerade ljungby . Var svårt att hitta tältplats i mörkret men lyckades till slut. Idag hoppas jag att jag kommer till ystad.

tor
6
aug '09

Skitdag!

Verkstaden i vaggeryd hade inte tid att fixa min eker. Köpte några lösa men upptäckte sen att jag ändå inte kan fixa det utan verktyg. Dessutom upptäckte jag att jag hade punktering som jag fick laga. Förutom det så har jag kört en massa omvägar. Dessuto är det Skitvarmt! Annars är allt bra. Sitter och dricker kaffe och äter glass i skillingaryd.

tor
6
aug '09

Strul igen

Återigen har en eker gått av. Gjorde genast om rutten mot värnamo istället för att kunna fixa till det innan något mer händer. Är nu i vaggeryd och ska äta och har sådan tur att det finns en cykelverkstad här. Ska dit sen och kolla om de kan fixa till det.

tor
6
aug '09

Tenhult

Stannade här för att äta en glass. Värmen och de långa backarna ut från jönköping frestar ganska hårt. Återigen hade jag en trevlig kväll på en brand station. Tror att de nattugglor som fortfarande var vakna när Kantarellmackorna blev klara uppskattade dem.