Dag 9


Den första sträckan för dagen innehöll mycket motvind. Detta kompenserades genom fantastisk utsikt och bra väg som var relativt flack. Passade på att geocacha lite när vägen gjorde en 180graders sväng och gick upp på fjället. Det var ganska enkelt att ta sig upp med kraftig medvind. Vägen mot Egilstadir gick över fjället. I Egilstadir passade jag på att handla lite på Bonus, den stora butikskedjan på Island. Här var det dags att svänga av från väg 1 för andra gången och ta sikte på Reydarfjördur där det finns en heltidsstation. Nu bar det av uppåt i bergen. Det var brant som bara den men som vanligt var det fantastiskt vackert. Strax innan byn gick det brant nedåt och det blev riktigt kallt både på grund av fartvinden och att havt närmade sig. Jag tog en liten tur runt byn för att se om jag kunde hitta stationen men resultatet blev svagt. Jag stannade till vid en bensinmack och frågade. Stationen ligger halvvägs till nästa by, vid aluminiumverket. Bara till att cykla ytterligare några kilometer med andra ord. Det var inga problem att hitta stationen, en grå byggnad med många, stora röda portar. Som vanligt blev jag mycket vänligt bemött och det var inga problem att få sova här. Fick en ordentlig genomgång av stationen och dess bilar. Jag fick blandannat känna på den tyngsta Holmatrospridare jag någonsin provat. Det är en stor station med många bilar men det är bara 2 man per skift. Lagom när jag lagt mig gick larmet.

Dagens cyklometer visar: 95km
Cyklometertotalen: 857km

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)