Dag 12


Kallt och blåsigt var det när jag vaknade. Tog ett tag att rycka upp sig. Dessutom var täckningen på mobilen sådär. För att chatta så kunde jag sitta som vanligt men för att överföra en bild var jag tvungen att hålla mobilen mot taket i tältet. Medans jag chattade med Emma fixade jag lite värmande morgonkaffe och fick i mig lite ”hälsobröd”. Emma skickar en bild och jag håller mobilen mot taket i tältet…. och fumlar till det. Tappar mobilen i kåsan som är full av kaffe. Kaffet rinner ner i ena ändan av tältet under mitt liggunderlag. Jag torkar av mobilen och börjar lyfta på liggunderlaget för att torka där. Då kommer vinden åt tältbotten och lyfter den eftersom all vikt är borta. Kaffet sprider sig mer och mer i tältet. Segrande ur kampen går jag dock slutligen. Mobilen beter sig lite knepigt men ger med sig till slut och fungerar nu ypperligt. Jag påbörjar min cykling i så kraftig motvind att jag funderar på om det går baklänges emellanåt. Det är dock bara ca 5km jag ska ta mig för att få en kort sträcka sidovind och sedan vinden i ryggen. Med de parametrarna så går det att kämpa den korta sträckan. Större delen av dagen har det varit plant och med vinden i ryggen. Jag har idag observerat lite annorlunda sätt att göra saker på. Jag kan inte säga att de är felaktiga för det kan finnas anledningar till att göra så men jag kan med bestämdhet säga att de är lite udda. På en rastplats stod en bil parkerad. Jag såg en person med en kamera i sin hand. Han fotograferade informationsskylten som fanns på platsen. Han fick syn på mig och försökte lite försiktigt fotografera mig och sedan fortsatte han att fotografera ett monument på platsen och sedan ett solur. Sen vet jag inte vad han mer fotograferde men kameran gick och gick. Han måste ha relativt många bilder att sortera när han kommer hem. Som sagt inte fel men man kan fråga sig varför man fotograferar precis allt man ser. Nästa sak var också på en rastplats. Där hade en bil kört upp jämte informationsskyltarna. Det var altså inte en sådan stor informationstavla med karta och så utan sådana som man kan stå oh titta ner på för att läsa om någon särskild plats eller händelse. Det går kanske an att läsa från förarsidan men frågan är om han läste högt för frun som satt jämte eller om han vände bilen och lät henne läsa skylten själv. De hoppade i alla fall inte ur bilen. Idag har jag även stött på en återvinningsstation i isländsk stil. Den liknade de vi har hemma med en container för varje typ av avfall t.ex. Plast och kartong. Vad jag kunde se så fanns det max 20 stugor runt om på kanske 1km radie. Det fanns absolut inget annat. Undra om de har samlingsplats återvinningsstationen? Eller inte med tanke på containern för Organiskt material/Döda djur som hade en mindre trevlig odör omkring sig. Jag har även mött en hel del cyklister idag. Undligast var nog de tre cyklister som jag antar cyklade i grupp eftersom de hade likadana flaggor baktill alla tre. De cyklade dock med ca 1km avstånd mellan varandra och hade så mycket packning att jag undrar om de ska krossa saharaöknen eller något. Dt var knappt att de kunde hälsa heller. Desto trevligare var mitt möte med en tysk och två spanska cyklister som jag pratafe en del med. Tysken hade sex veckor här på island och hade tidigare varit i sydamerika och cyklat rundor ett drygt år. Han funderade på att cykla jorden runt men var tveksam eftersom han då skulle få en ganska kass pension. Ja, det kan ju också vara någog att tänka på när man planerar en semestertrip. Jag har nu landat vid en glaciärsjö, en bit från en annan sjö där de flesta turister stannar. Här är det bata ett par husbilar och ett tält. Jag blev bjuden på öl av några holländare och vi pratades vid ett tag. De reste runt en hel del med sin husbil och hade varit en hel del i sverige oh norge. Det var en trevlig pratstund och nu tänkye jag sova lite. Hoppas att glaciärisen jag samlat ikväll blir till gott morgonkaffe.

Dagsturen: 150km
Totalturen: 1219 km

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)